AÇÒ ÉS EL BLOC DE LA COLLA EL PINYOL.

DES D'ACÍ PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT.

LA IL·LUSIÓ PER LA NOSTRA MÚSICA i TRADICIONS ENS DÓNA FORÇA, NO ENS ATURARAN MAI




dijous, 28 de juliol del 2022

XXIII Aplec de la FVDiT a Callosa d'en Sarrià

Després d'un any de retard pel COVID, i de molts mesos d'il·lusió, treball i organització, ... per fi va arribar el dia.


Amb un cartell espectacular, i un programa on estava quasi tot ben explicat, ens hem plantat amb 20 colles de dolçaines, 4 agrupacions de danses i 2 colles muixerangueres, per gaudir i fer gaudir a tots els qui han pogut vindre.



Vam començar amb un dinar al bar de la Societat de Moros i Cristians acompanyats per diferents colles que ja van vindre amb temps.










Vam repartir les samarretes dissenyades especialment per l'aplec, i donar les pancartes a totes les entitats que van participar al passacarrer ... i vam encendre la metxa.











































































Després del passacarrer multitudinari, vam acabar altra vegada al rovell de l'ou, la plaça del convent, on es van fer els parlaments  oficials (Regidora de Festes, President FVDiT, Alcalde de Callosa i Colla el Pinyol).

L'Ajuntament, a través del seu alcalde i regidora de Festes, va repartir obsequis a totes les colles i entitats participants (un exemplar del llibre publicat el 2006 "Dolçaina i tabalet. Música i tradició a Callosa d'en Sarrià).

Es va obsequiar per part de la FVDiT a la colla organitzadora i a l'Ajuntament de Callosa, amb una placa commemorativa, així com també al nostre company Ivan Gregori per la seua feina els darrers anys en favor de la música popular i les nostres tradicions culturals.


El nostre company Dani Montiel, amb la seua habitual simpatia, va presentar tot aquest emotiu acte.




la colla el Pinyol, va donar les gràcies d'una manera especial, el nostre company Gerard Tomàs i Pau Soldevilla, cantant unes albaes escrites per Paqui Cano, acompanyades a la dolçaina pel nostre director Sergi Ripoll, i al tabal pel veterà tabaleter Mingo Benimeli.









Per acabar aquesta part de l'aplec totes les colles vam interpretar "l'arrancà" del dissabte de festes, un dels tresors musicals callosins, ací teniu un emotiu video.



A les 19:00h, amb increïble puntualitat mediterrània, va començar la "mascletà" de balls tradicionals callosins (davant del mural de Toni Ferri), de construccions humanes amb les Muixerangues de la Marina Baixa  i la Nova d'Algemesí (al nord de la plaça del Convent), i de balls tradicionals valencians, amb els grups de danses del Porxet de Polop, Bellaguarda d'Altea, Carrascal d'Alcoi i Faltriquera de Callosa (a la plaça de l'Ajuntament).


Muixerangues















BALLS TRADICIONAL DE CALLOSA







































BALLS I DANSES TRADICIONALS VALENCIANES




























Quan acabà la mascletà de balls, vam fer un poquet de temps, animant al personal al Convent, abans de pujar al sopar, amb alguna marxa mora, i algun pasdoble.




















A les 21:00h vam pujar al pati de les escoles Ceip Bernat de Sarrià, on vam poder sopar, i sobretot descansar un poquet, abans de tocar el Sant Jaumer per primera vegada interpretat amb dolçaina en les Festes de Sant Jaume, acompanyant els caps de dansa des del Convent fins la Plaça de l'Ajuntament, les dos colles del poble, el Pinyol i l'Algar.





I a les 23:00h la dansà del primer dia de Sant Jaume després de dos anys de Covid sense danses, amb la colla el Pinyol, i l'Algar juntes per primera vegada a les festes de Sant Jaume, espectacular.






Volem donar un agraïment especial a totes les colles assistents (escola de dolçainers i tabaleters de Tales, Nanos i Gegants de Vinaròs, les Goles d'Almassora, Canyes i Baquetes de Moixent, la Colla d'Ontinyent, el Barxell i la Degollà d'Alcoi, Sant Antoni/el Cocó/Benacantil/la Canya d'Alacant, el Terrós de Petrer, el Xarquet de Massalfassar, Traginers de Pedreguer, l'Esclat del Verger, el Carellot de Calp, la Marina de l'Alfàs del Pi, el Ginjoler de Polop de la Marina, Al-mansaf d'Almussafes, l'Algar i el Pinyol de Callosa d'en Sarrià.

Als grups de danses Carrascal d'Alcoi, Porxet de Polop, Bellaguarda d'Altea i la Faltriquera de Callosa, així com les colles muixerangueres la Nova d'Algemesí i la Marina Baixa de Callosa.


Un altre per a Juanjo Trilles president de la FVDiT, a qui sempre hem tingut al nostre costat, així com també a l'Ajuntament de Callosa, i en especial a la regidora de Festes Mari Carmen Bou, així com a les treballadores de la Casa de Cultura, Maite Cano i Cristina Ripoll, que ens ha ajudat molt estes darreres setmanes.

Un agraïment a totes les persones que han fet i deixat les seues fotos, per penjar-les en el bloc del Pinyol i que tots/és puguem gaudir-les: Juanvi Benimeli, Javier Ferrer, Macu Guijarro i Juanjo Trilles.