AÇÒ ÉS EL BLOC DE LA COLLA EL PINYOL.

DES D'ACÍ PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT.

LA IL·LUSIÓ PER LA NOSTRA MÚSICA i TRADICIONS ENS DÓNA FORÇA, NO ENS ATURARAN MAI




dimecres, 10 de juny del 2009

Les cucanyes de Callosa triomfen lluny casa nostra

Unes setmanes després de presentar el nostre disc i llibre, allà cap al desembre del 2006, els vam fer arribar alguns exemplars a les nostres colles amigues de les terres de l'Ebre.

Evidentment ens van felicitar, però a més, una de les dos colles de Tortosa, concretament la dels Gaiters de l'Aguilot va agafar la peça de les Cucanyes de Callosa i la va introduir als seus assajos.

Açò va ser gràcies al seu director Jordi Ginovar, al qual li va semblar una melodia atractiva i de fàcil interpretació per als seus jovenets alumnes.


Estos dies de casualitat m'he trobat al youtube una versió molt divertida, amb ball inclòs i un 3r "solo" original. Pel que veig la interpretaren al poblet de Massalió a la comarca del Matarranya, que tots els anys celebren el seu aplec, si no recorde malament, els primers dies de maig, i que amb la colla de Sol a Sol de la vila de Flix anàrem mentre vam viure a la Ribera d'Ebre.

foto de la colla grallera de Sol a Sol de Flix actuant a l'escenari de la plaça de l'Ajuntament de Massalió al 2004 amb un Ivanet que començava a bufar

És curiós vore com es pot escampar una melodia, que ja és sobradament coneguda dins del món dolçainer a terres valencianes gràcies als Boronats, i a la publicació de les partitures per part de Salvador Seguí, però que possiblement encara no havia arribat tan amunt.


Per cert salutacions des de Callosa d'en Sarrià a la colla Jove de Tortosa (i especialment a Domingo), a la colla dels Gaiters de l'Aguilot (a la Xell i al Jordi) i a la colla de Sol a Sol de Flix (a tots)