AÇÒ ÉS EL BLOC DE LA COLLA EL PINYOL.

DES D'ACÍ PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT.

LA IL·LUSIÓ PER LA NOSTRA MÚSICA i TRADICIONS ENS DÓNA FORÇA, NO ENS ATURARAN MAI




dimecres, 3 de desembre del 2008

Curs de construcció artesanal de caps de nano

El proper dissabte 13 de desembre, a les 11:00 del matí, es farà l'acte de presentació a la Casa de Cultura Municipal, del curs de construcció/fabricació de caps de nano.

Les sessions començaran el proper dissabte 20, per la vesprada, a les 16:00h, i la resta de sessions fins completar-ne 6 o 7 (o les necessàries per acabar-los) es faran sempre els dissabtes a la mateixa hora. El lloc serà el magatzem situat al costat del concessionari de SEAT cedit per Agust Motor, al qual li donem les gràcies.

Este curs l'organitza l'associació juvenil callosina de "l'Empelt" amb la col·laboració de l'Ajuntament del poble, la Conselleria de Cultura i l'Associació de Moros i Cristians de Callosa. El professor del curs serà Toni Ferri.




Foto dels nanos de Callosa als anys 50


Els interessats en apuntar-se, ho podeu fer telefonant al 664782187 i preguntant per Noèlia. El curs és gratuït, encara que s'ha de fer un dipòsit de 20€.

Des d'ací pensem, que això és una gran cosa ja que donarà la possibilitat a qui estiga interessat de fer una activitat diferent. Hi haurà des de qui vullga fer un cap menut per xiquet, crear-ne de nous i fins i tot de reconstruir alguns dels caps tradicionals de Callosa (el del dimoni per exemple, i altres) que han anat desapareixent i/o deteriorant-se al llarg dels anys. Segons ens ha explicat Toni Ferri la idea és fer els caps de la mateixa manera en què els va fer el tio "Cordera", persona que a principis del S.XX els va construir introduint alguna peculiaritat personal i que fa que els nostres caps tinguen la seua personalitat.


els nanos de Callosa, fotografia feta els anys 80.