AÇÒ ÉS EL BLOC DE LA COLLA EL PINYOL.

DES D'ACÍ PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT.

LA IL·LUSIÓ PER LA NOSTRA MÚSICA i TRADICIONS ENS DÓNA FORÇA, NO ENS ATURARAN MAI




dimarts, 14 d’octubre del 2008

Festes de Moros i Cristians 2008

A pesar dels núvols i el mal temps, no va ploure, ni a l'Arrancà, ni a les entrades i tot s'ha pogut celebrar com estava previst !!!

S'ha de dir que les previsions del "nostre" servei meteorològic van encertar de ple
(mirar a la dreta del bloc)


El dissabte a les 12:00h revoltejaren les campanes com sempre i la dolçaina comença la festa. Els membres de la família Boronat, amb uniforme nou encetaren l'ampolla de la música.



En acabant, la colla el Pinyol, amb tota la potència prengué el relleu:


Després de dinar (a les 16:00h) es celebrà el ball de les pastoretes a la plaça del Convent, previ a l'ofrena de flors a la Mare de Déu.


En acabant, començà l'ofrena, que anà des de la plaça del Convent fins l'esglèsia, encapçalada per Eliseu, Gerard i Domingo.


Ja dins l'esglèsia, es col·locaren els ramells de flors oferits per les dones de Callosa, als dos costats de l'altar. Seguidament es col·locà la imatge al seu lloc i l'Àngel feu la "súplica".

El dissabte a poqueta nit (19:30), l'entrà cristiana, amb la capitania dels filibusters
El diumenge al matí (12:00h) la colla encetà l'entrà infantil

A poqueta nit (18:30h) l'espectacular entrà mora, amb la capitania dels granadins, i el seu capità ferit en "combat" amb la cama trencada

El dilluns i dimarts al migdia (12:30h), es celebraren a la plaça del Convent els tradicionals concursos dels balls Moro (dilluns) i Cristià (dimarts).

En acabar, i al mateix lloc, la colla tocà el ball dels Nanos, que enguany sí que s'ha tornat a ballar (l'any passat no es trobaren balladors). Ho celebrem!!


A les cinc de la vesprada es celebraren les dos ambaixades, el dilluns la mora i dimarts la cristiana, amb una plaça plena de gent. Enguany ho fèren molt bé els dos ambaixadors.




I per la nit (20:00h) les processons. Un dels actes amb poca presència de gent forastera, desconegut pels turistes, però dels més estimats i espectaculars de la nostra festa. Obrint-la els nanos, i la dolçaina amb la coneguda música de la processó de Callosa. Centenars de xiquets esperen amb il·lusió la correguda davant els cabuts. Després una representació de totes les filaes, encapçalades per la seua bandera, tots els càrrecs festers (capitans, ambaixadors i banderers) i els personatges bíblics tradicionals (com els de la del corpus de València) inserits dins la processó festera.


Per acabar volem dir tres cosetes:

- donar les gràcies a Toni Gregori per haver-nos fet les fotos de totes les entrades (i disculpar la seua qualitat, ja que de nit i amb un flaix menut el diafragma està massa temps obert i si et mous, es veu terbol)

- que estem contents pel nou re-fixatge de la colla, J.C. Blasco torna a tocar amb nosaltres després de molts anys. Des d'ací et donem la benvinguda.


- que tenim dos tabaleteres pel futur que ja han començat a disfrutar de la nostra música, Irene Garcia i Ona Gregori

SI VOLS VORE MÉS FOTOS CLICA ACI !!!