Després d'un any de retard pel COVID, i de molts mesos d'il·lusió, treball i organització, ... per fi va arribar el dia.
Amb un cartell espectacular, i un programa on estava quasi tot ben explicat, ens hem plantat amb 20 colles de dolçaines, 4 agrupacions de danses i 2 colles muixerangueres, per gaudir i fer gaudir a tots els qui han pogut vindre.
Vam començar amb un dinar al bar de la Societat de Moros i Cristians acompanyats per diferents colles que ja van vindre amb temps.
Vam repartir les samarretes dissenyades especialment per l'aplec, i donar les pancartes a totes les entitats que van participar al passacarrer ... i vam encendre la metxa.
Després del passacarrer multitudinari, vam acabar altra vegada al rovell de l'ou, la plaça del convent, on es van fer els parlaments oficials (Regidora de Festes, President FVDiT, Alcalde de Callosa i Colla el Pinyol).
L'Ajuntament, a través del seu alcalde i regidora de Festes, va repartir obsequis a totes les colles i entitats participants (un exemplar del llibre publicat el 2006 "Dolçaina i tabalet. Música i tradició a Callosa d'en Sarrià).
Es va obsequiar per part de la FVDiT a la colla organitzadora i a l'Ajuntament de Callosa, amb una placa commemorativa, així com també al nostre company Ivan Gregori per la seua feina els darrers anys en favor de la música popular i les nostres tradicions culturals.
la colla el Pinyol, va donar les gràcies d'una manera especial, el nostre company Gerard Tomàs i Pau Soldevilla, cantant unes albaes escrites per Paqui Cano, acompanyades a la dolçaina pel nostre director Sergi Ripoll, i al tabal pel veterà tabaleter Mingo Benimeli.
Per acabar aquesta part de l'aplec totes les colles vam interpretar "l'arrancà" del dissabte de festes, un dels tresors musicals callosins, ací teniu un emotiu video.
A les 19:00h, amb increïble puntualitat mediterrània, va començar la "mascletà" de balls tradicionals callosins (davant del mural de Toni Ferri), de construccions humanes amb les Muixerangues de la Marina Baixa i la Nova d'Algemesí (al nord de la plaça del Convent), i de balls tradicionals valencians, amb els grups de danses del Porxet de Polop, Bellaguarda d'Altea, Carrascal d'Alcoi i Faltriquera de Callosa (a la plaça de l'Ajuntament).
Muixerangues
BALLS TRADICIONAL DE CALLOSA
BALLS I DANSES TRADICIONALS VALENCIANES