AÇÒ ÉS EL BLOC DE LA COLLA EL PINYOL.

DES D'ACÍ PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT.

LA IL·LUSIÓ PER LA NOSTRA MÚSICA i TRADICIONS ENS DÓNA FORÇA, NO ENS ATURARAN MAI




dijous, 25 de juny del 2009

Passacarrer dels fanalets i Concert de Sant Joan 2009

Este dimarts 23 de juny vam celebrar a les 21:00h el tradicional passacarrer dels fanalets, on xiquets de tot el poble van passejar amb la colla pels carrers, mostrant els fanalets fets amb melons, carabasses, pebreres, i altres verdures que una volta buides per dins se'ls coloca una espelma a l'interior per fer llum



En acabar el passacarrer, vam fer un sopar amb els veins del poble a la plaça del Convent, mentre la banda de música amenitzava la xarradeta amb els companys de taula.

En acabar el sopar vam donar la sorpresa a tots els que havien vingut ja que a diferència d'altres anys en què "simplement" feiem un concert, enguany se'ns va ocórrer de dur a uns amics d'Eliseu per organitzar un ball col·lectiu, a l'estil del que fan grups valencians de música tradicional com "tres fan ball" o "urbàlia rurana".

Foto feta per Joan Yves Pascual

Açò consisteix en que una persona que fa de ganxo (o més) explica al públic com es balla una determinada peça (polka, vals, foxtrot, scotish, pasdoble, tarantela, ... ) i en acabant tots els que volen participen.

Estos balls tenen la gràcia de fer participar a molta gent, amb continus canvis de parella, que fan que tots els participants interaccionen amb els altres ...

Ha estat un èxit. Des d'ací gràcies a David Vera (Florit), a la seua colaboradora, i a l'acordionista que ens va acompanyar. David Vera és mestre d'escola, i ja ha vingut en diferents ocasions a Callosa, ja que és amic de Vicent Beltran.

Sense anar més lluny va tocar amb grup de dolçaina i jazz de Xavi Torres el dia de l'aplec de Callosa el novembre del 2006. Gràcies per la teua simpatia i per haver fet ballar a tanta gent.



A les 00:00h vam acabar el concert/ball i vam anar a encendre la foguera de Sant Joan, on vam interpretar un llaaarg ball de dimonis, i on la gent agafada de la ma va formar una llarga cadena humana...

Esperem que al poble de Callosa li haja agradat i a vore si poguérem repetir-ho l'any vinent